Pagini

Google

luni, 2 iulie 2007

Crezul intreprinzatorului

Crezul intreprinzatorului
Nu doresc sa fiu o persoana obisnuita
Am dreptul sa fiu opersoana neobisnuita
Eu caut oportunitati, nu conditii de securitate
Nu doresc sa fiu un cetatean in grija guvernului
Doresc sa-mi asum un risc calculat
Doresc sa visez, sa construiesc, sa cad si sa ma ridic si sa-mi realizez succesul
Refuz sa-mi substitui stimulul cu pomana
Prefer incercarile vietii in locul unei existente garantate si mandria victoriei in locul linistii anoste a comoditatii
Mostenirea mea este neinfrangerea, mandria, curajul in ganduri, satisfactia roadelor muncii mele si capacitatea sa privesc cu indrazneala lumea si sa spun :
“ Aceasta este ceea ce am creat eu ! ”

si toate acestea in doua cuvinte : Liberul intreprinzator

De ce afaceri pe internet ?

Imi place sa fac afaceri pe internet din doua motive: primul motiv este costul relativ mic al intretinerii iar al doilea este ca imi creeaza o groaza de noi oportunitati de afaceri.
Sunt doar cinci lucruri pe care ai nevoie sa te concentrezi pentru a avea o afacere online de succes si pe care mii de oameni nu le iau in calcul pentru ca nu inteleg cele cinci lucruri fundamentale pentru a ajunge sa ai o afacere online de succes.

Iata cele 5 lucruri fundamentale:

1. creearea corecta a paginii web
2. atragerea traficului
3. convertirea traficului in vanzari
4. back-end sellingul
5. automatizarea sistemului pentru afacerea ta.

Sunt doar cinci metode pentru a avea o afacere de succes si fiecare dintre ele presupune multa atentie si rabdare.
Voi posta in viitor pe rand fiecare metoda in parte si vom vedea ce presupune fiecare. Satisfactia este maxima in momentul in care ai o afacere de succes automatizata ... asta insemnand ca poti sa oferi timpul tau pentru alte oportunitati de afaceri.

Un obiectiv fara un timp limita nu este un obiectiv

In afaceri ca si in orice alt domeniu, pentru orice vrei sa obtii, trebuie sa iti propui un timp limita. O data fixa te va forta sa actionezi in schimbul formulei "candva o sa ajung acolo ... ".

Nu trebuie sa-ti fie frica sa gresesti. Trebuie sa sti ca greselile te vor ajuta sa ajungi la succes. N-o sa gasesti o persoana cu succes in afaceri care sa nu aibe o poveste depre greselile facute.

Principiul SMART

Stabilirea faptului ca intr-adevar scopurile sunt realizabile si multumitoare presupune o abordare INTELIGENTA.

Ele trebuie sa fie:
precise, masurabile, presupun o anumita actiune, realiste, incadrate in timp

Sau altfel spus SMART:

  • S - fiecare scop trebuie sa fie precis, nu de genul "vreau sa ies din situatia actuala". Un scop precis poate fi "incep sa citesc acest site pentru a, avea cunostiintele necesare construirii unei afaceri online". Atenti,formuleaza-ti scopul la timpul prezent.

  • M - "incep sa citesc pe acest site pentru ca pana in ianuarie 2008 sa am toate cunostiintele necesare construirii unei afaceri."

  • A - Dezvolta-ti un plan de actiune si stabileste data fixa pentru indeplinirea lui.

  • R - Descopera cat de realist este scopul tau. Trebuie sa pastrezi echilibrul intre siguranta si confort. Asta nu inseamna ca trebuie sa-ti subestimezi scopul, ci doar sa mergi pas cu pas.

  • T - Incadreaza scopul tau intr-o perioada de timp si vei putea sa-l realizezi. Acorda importanta faptului ca o luna are 4 saptamani si cele 4 saptamani au 7 zile. Deci imparte scopul tau in perioade determinate.

Cum deosebesti oamenii in afaceri

Sti cum sa deosebesti o persoana care are succes in afaceri fata de una care nu are succes in afaceri ?
Cea mai simpla metoda este prin limbajul pe care il folosesc. Cand vorbesti cu o persoana de succes in afaceri despre obiectivele ei iti va spune despre planurile ei de viitor si cand vor fi gata.
Cand vorbesti cu o persoana care nu are succes in afaceri despre obiectivele sale (sperand ca are obiective), o sa auzi ceva de genul "sper sa reusesc sa fac asta ... intr-o zi. "
Sti de ce o persoana cu o mentalitate de loser foloseste mereu cuvinte ca: "vreodata", "sper sa ... " sau "as vrea" ?
Foloseste aceste cuvinte deoarece il degreveaza pe el sa fie responsabil pentru rezultatele lui. In afaceri o persoana cu mentalitate de loser daca isi stabileste o perioada de timp pentru scopurile propuse si nu reuseste acesta va considera totul ca fiind gresit ... iar loseri urasc greselile.
Cei care au succes in afaceri nu au frica de greseli pentru acestia stiu ca in afaceri, succesul provine din greseli.
Toata lumea are dorinte si scopuri. Singura diferenta dintre scopuri si dorinte este ca scopul provine dintr-o dorinta cu actiune.Cu toti avem dorinte ca: sa devenim independenti financiar, sa avem o familie, sanatosi, sa facem acte de caritate.
Dar cati dintre voi v-ati fixat ca sop sa realizati un vis (dorinta)? Daca ati facut acest lucru deja ... ati pus un timp limita sau doar ati spus : " o sa realizez intr-o buna zi " sau " sper ca se va intampla ".
Asadar cati dintre voi au reusit in afaceri?
Oamenii de afaceri intotdeuna isi propun un timp limita pentru a-si realiza scopurile propuse.