Pagini

Google

joi, 5 iulie 2007

de ce foarte multi oameni isi lasa visele sa moara ?

Un motiv este reactia negativa a oamenilor cinici.

Acesti oameni nu sunt dusmani, ei sunt: prietenii, colegii si chiar familia. Daca prietenii tai au o atitudine negativa asupra viselor sau aspiratiilor tale ... acestia iti pot face rau.


Te bucuri de noul tau job, de noua ta afacere, de noua ta imagine sau de o idee. Consideri ca e bine sa te lasi de fumat, sa mai slabesti 5 Kg sau vezi o oportunitate de afaceri si vrei sa o incepi.
Apoi incepi si povestesti unui prieten despre ce vrei sa faci, si-ti arunca un zambet cinic sau incepe sa rada spunandu-ti: "nu poti sa faci ... " urmand sa-ti insire o gramada de probleme si obstacole pentru care tu nu ai reusii sa duci pana la capat ceea ce ti-ai propus.

Entuziasmul tau este repede dezintegrat. Incepi sa-ti pierzi increderea in tine si te gandesti la acele motive pentru care nu poti realiza ce ti-ai propus, pe care prietenul tau tocmai ti le-a zis, in loc sa te gandesti la acele motive pentru care ai putea sa realizezi.

Prietenii pot face mai mult rau decat o armata de dusmani.
Atentie insa, cele mai usor lucru de gasit pe pamant este cineva care sa-ti insire motive pentru care nu poti sa realizezi ceva.

Nu trebuie sa- asculti !

Exista mereu o persoana care nu a castigat 40 000 $ pe an si stie ca tu nu o sa poti in veci sa castigi 100 000 $.
Daca vrei ca visul tau sa se indeplineasca da-i o sansa. Nu asculta sfaturile colegilor de birou sau ale prietenilor tai in legatura cu afacerea pe care tocmai vrei s-o incepi... sau altceva.
Nu-i lasa pe cei care urmaresc in fiecare seara stirile sa-ti spuna cat de grea este viata.
Daca simti ca ceva arde in tine pentru a aduce cat mai aproape visul ... actioneaza !


3 comentarii:

  1. de ce toti cred ca romanii trebuie sa invete engleza. daca tot te-ai hotarat sa faci acest blog de ce prezinti microfilme in engleza si nu suptitrate

    RăspundețiȘtergere
  2. Consider ca fiecare este responsabil de ceea ce face... asadar nu esti obligat sa inveti engleza (in fond sunt multi care nu stiu nici romana), dar nu frustrat atunci cand cineva vorbeste langa tine engleza sau poate te mai intreaba ceva si nu sti sa-i raspunzi. Poate chiar ai vrea sa cunosti persoana respectiva sau situatia respectiva. In afacerile online este vitala engleza si nu numai. Filmuletele de pe acest blog sunt foarte motivatoare. Sunt facut de oameni cu o experienta de viata si cu o mare rezonanta. By the way, consider ca invatatul nu se opreste cand ai terminat ultima scoala (facultate sau orice alt curs) si asta nu o spun doar eu. Succes

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelent raspunsul tau Cristi. Ai perfecta dreptate. Oricum, pe mine sincer m-ar ajuta mai mult sa vorbesc engleza mai bine ca romana. Romana doar la noi in tara se vorbeste, in schimb, engleza, peste tot.

    RăspundețiȘtergere